❤Kärleksmums❤

Är inte kärleksmums det perfekta till alla hjärtans dag?!❤ Här kommer mitt favorit recept på kärleksmums! Det blir ganska mäktiga kärleksmums, efter som det är riktig choklad i, så ett tips kan vara att skära kärleksmumsen i mindre bitar. Sen om man vill ha lite omväxling så måste man ju inte ha just kokos som topping. Man kan ju ha bär, strössel mm.

Nu är det ju snart alla hjärtans dag, och varför inte passa på att bjuda någon man gillar på dessa himmelskt goda kärleksmums? Om man vill att kärleksmumsen ska se ännu lite mera romantiska ut så kan man ju skära ut bitarna i hjärtform istället för kvadrater. Man kan ju ha hjärtströssel som topping också. Man kan ju också passa på att baka kärleksmumsen med någon man gillar❤ Det är en bra aktivitet på alla hjärtans dag!

Så jag rekommenderar det här receptet hjärtligt mycket❤!

Kärleksfulla kramar Lilla Pannkakan!

Lycka till❤❤❤



Färdigt på: 30 min

Ingredienser

Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0