Smaskiga Daim-maränger
De här Daim-marängerna är så otroligt goda. Och är superlätta att göra också!
Här kommer receptet:
ca: 30 st
Här kommer receptet:
ca: 30 st
Grädda i mitten av ugnen på 175° i 15 min
Ingredienser:
3 äggvitor
200 g brunt socker
3 dubbel-Daim (=168g Daim)
ca 30 muffinsformar
Gör så här:
1. Vispa ihop äggvita & brunt socker med elvisp, tills det har blivigt en jämn & styv maräng massa.
2. Krossa Daimen genom att slå något hårt som t ex. en kavel mot paket innan du öppnar det. Tillsätt den sen, och vänd ner Daim-krosset.
3. Skeda försiktigt upp marängsmeten i mufftnisformarna och ställ in i ugnen.
//Pankakan
Ingredienser:
3 äggvitor
200 g brunt socker
3 dubbel-Daim (=168g Daim)
ca 30 muffinsformar
Gör så här:
1. Vispa ihop äggvita & brunt socker med elvisp, tills det har blivigt en jämn & styv maräng massa.
2. Krossa Daimen genom att slå något hårt som t ex. en kavel mot paket innan du öppnar det. Tillsätt den sen, och vänd ner Daim-krosset.
3. Skeda försiktigt upp marängsmeten i mufftnisformarna och ställ in i ugnen.
//Pankakan
Super god annanas-& mangosmoothie
Den här smoothien är perfekt en varm sommardag!
2 glas
Ingredienser:
1 banan
4 dl annanasjuice
En halv färsk & mogen mango
1 ½ dl vaniljyoghurt
1 glas isbitar
En liten tallrik med strösocker
1-½ citron
Gör så här:
1. Lägg bananen i en mixer & häll på annanasjuicen.
2. Dela & skala mangon i bitar & tillsätt den, vaniljyoghurten & isbitarna.
3. Mixa tills du har en slät & fin smoothie.
4. Häll i höga glas & pynta glasen genom att doppa kanten högst upp på glaset i citronsaften. Doppa slutligen den citronsaftiga delen av glaset i sockret.
//Pannkakan
2 glas
Ingredienser:
1 banan
4 dl annanasjuice
En halv färsk & mogen mango
1 ½ dl vaniljyoghurt
1 glas isbitar
En liten tallrik med strösocker
1-½ citron
Gör så här:
1. Lägg bananen i en mixer & häll på annanasjuicen.
2. Dela & skala mangon i bitar & tillsätt den, vaniljyoghurten & isbitarna.
3. Mixa tills du har en slät & fin smoothie.
4. Häll i höga glas & pynta glasen genom att doppa kanten högst upp på glaset i citronsaften. Doppa slutligen den citronsaftiga delen av glaset i sockret.
//Pannkakan
Superfina kanelbullar
Hej!
Nu är det ju faktiskt sommar! Och är inte bullar perfekt att ta med sig ut på picknicken, utflykten eller badplatsen.
Här kommer mitt favoritrecept på kanelbullar:
ca: 40 st 250° Grädda mitt i ugnen
Ingredienser:
75 g jäst
5 dl mjölk
1,8-2 l vetemjöl
200 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk salt
1 msk kardemumma
Kanelfyllning:
100 g mandelmassa
100 g smör
1 ¼ dl strösocker
2 ½ msk ströbröd
1 msk vatten
1 msk kanel
Brödglans & Garnering:
1 st ägg
1 krm salt
½ tsk vatten
pärlsocker
Gör så här:
1. Ta fram alla ingredienser och låt de bli rumstempurerade.
2. Smula jästen i en köksassistent eller en bunke. Häll över mjölken (rumstempererad eller värmd till max 37°) och rör om så att jästen löser sig.
3. Tillsätt det mesta av vetemjölet,allt smör i bitar, sockret, ägg, salt & kardemumma. Arbeta degen riktigt smidig i maskin eller för hand. Tillsätt eventuellt yttligare mjöl. När degen är smidig, & fettet börjar krypa fram-då är degen färdig.
4. Låt degen jäsa under bakduk till bubbel storlek, ca 30 minuter.
5. Gör fyllningen under tiden:
mixa eller vispa riven mandelmassa med smör, socker,ströbröd, vatten & kanel.
6. Ta upp degen på bakbord, knåda och dela degen i 2 delar. Kvla ut varje del till en stor rektangel. Bred på kanelfyllningen.
7. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Pensla yttersta kanten med lite vatten så den fäster den lite bättre. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar.
8. Låt jäsa under bakduk till dubble storlek, 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
9. Vispa samman ägg, salt & vatten. Pensla de jästa bullarna försiktigt med det. Strö över pärlsockret. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.
Hoppas att ni gillar, och provar mitt recept!
//Pankakan
Nu är det ju faktiskt sommar! Och är inte bullar perfekt att ta med sig ut på picknicken, utflykten eller badplatsen.
Här kommer mitt favoritrecept på kanelbullar:
ca: 40 st 250° Grädda mitt i ugnen
Ingredienser:
75 g jäst
5 dl mjölk
1,8-2 l vetemjöl
200 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk salt
1 msk kardemumma
Kanelfyllning:
100 g mandelmassa
100 g smör
1 ¼ dl strösocker
2 ½ msk ströbröd
1 msk vatten
1 msk kanel
Brödglans & Garnering:
1 st ägg
1 krm salt
½ tsk vatten
pärlsocker
Gör så här:
1. Ta fram alla ingredienser och låt de bli rumstempurerade.
2. Smula jästen i en köksassistent eller en bunke. Häll över mjölken (rumstempererad eller värmd till max 37°) och rör om så att jästen löser sig.
3. Tillsätt det mesta av vetemjölet,allt smör i bitar, sockret, ägg, salt & kardemumma. Arbeta degen riktigt smidig i maskin eller för hand. Tillsätt eventuellt yttligare mjöl. När degen är smidig, & fettet börjar krypa fram-då är degen färdig.
4. Låt degen jäsa under bakduk till bubbel storlek, ca 30 minuter.
5. Gör fyllningen under tiden:
mixa eller vispa riven mandelmassa med smör, socker,ströbröd, vatten & kanel.
6. Ta upp degen på bakbord, knåda och dela degen i 2 delar. Kvla ut varje del till en stor rektangel. Bred på kanelfyllningen.
7. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Pensla yttersta kanten med lite vatten så den fäster den lite bättre. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar.
8. Låt jäsa under bakduk till dubble storlek, 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
9. Vispa samman ägg, salt & vatten. Pensla de jästa bullarna försiktigt med det. Strö över pärlsockret. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.
Hoppas att ni gillar, och provar mitt recept!
//Pankakan
Hej & varmt välkomna till min recept blogg!
Hej och välkomna till min blogg!
Jag kommer att lägga ut mina favoritrecept, som jag tycker att ni borde prova på. Jag kommer att ge en massa tips så att det är en så liten risk som möjligt att det misslyckas. Om ni gillar recepten, har något tips, så lämna gärna en kommentar! Jag hoppas att ni gillar min blogg!
//Pannkakan
//Pannkakan